Suomi Slalom -säännöt
1. Suomi Slalomiin saavat osallistua kaikki laskettelijat – myös lisenssin omaavat kilpalaskijat.
2. Suomi Slalomissa kilpaillaan kolmessa eri lajissa/ sarjassa, joita ovat pujottelu, lumilautailu ja telemark.
3. Eri lajeissa kilpaillaan asiaankuuluvilla välineillä.
4. Suomi Slalom on jokamieskilpailu, joten tiukat yksiosaiset asut (syöksy-, nopeuslasku- ja hiihtohaalarit) on kielletty. Vaatetussääntö koskee kaikkia lajeja. Kypärän käyttö on aina suositeltavaa.
5. Kilpailijan radalla saavuttama aika kerrotaan hänen tasoituskertoimellaan, joka määräytyy iän ja sukupuolen mukaan. Kilpailijan iäksi katsotaan täydet ikävuodet kilpailupäivänä. Tasoituskertoimet löytyvät tästä esitteestä erilliseltä sivulta. Kilpailijat asetetaan paremmuusjärjestykseen tasoituskertoimilla kerrottujen aikojen perusteella.
6. Kilpalaskijaksi katsotaan sellainen henkilö, jolla on ollut kilpailulisenssi (tai ns. Ski Passi) viimeisen kahden vuoden aikana (myös kertalisenssi) siinä lajissa, mihin hän osallistuu. Kilpalaskijoita ovat kaikenikäiset lisenssilaskijat, ja heidän on itse ilmoitettava lisenssistään kilpailunjärjestäjille. Kilpalaskijoiksi katsotaan myös Telemarkin Suomenmestaruuskilpailuihin kahden viimeisen vuoden aikana osallistuneet henkilöt. Kilpalaskijan tasoituskerrointa muutetaan lisäämällä aina hänen ikänsä ja sukupuolensa määräämään kertoimeen pujottelussa ja telemarkissa luku 0,07, lumilautasarjassa luku 0,06. Henkilön, joka on toiminut hiihdonopettajana viimeisen viiden vuoden aikana, kertoimeen lisätään luku 0,05. Siinä tapauksessa, että kilpailijalla on lisenssi ja hän on myös hiihdonopettaja, kertoimia ei lasketa yhteen, vaan käytetään korkeampaa kerrointa.
7. Yhden kilpailun voittaneen laskijan tasoituskerrointa muutetaan lisäämällä siihen loppukaudeksi luku 0,02. Toisen voiton jälkeen kerroin on 0,03 ja vain siinä hiihtokeskuksessa, missä voitto/voitot on saavutettu. Jos kilpalaskija voittaa, muutetaan myös hänen kerrointaan edelleen tällä luvulla.
8. Kilpailuissa lasketaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli kilpailija kaatuu laskusuorituksensa aikana, saa hän uusintalaskun. Uusijat laskevat numerojärjestyksessä muiden laskijoiden jälkeen. Kilpailun järjestäjillä on oikeus hylätä lasku, mikäli kaatuminen on tahallinen.
9. Finaalissa ei muuteta muiden kuin kilpalaskijoiden ja hiihdonopettajien kertoimia.
10. Finaalissa lasketaan arvotussa järjestyksessä lajeittain. Arvonnassa ovat mukana kaikki määräpäivään mennessä ennakkoilmoittautuneet. Jälkiilmoittautuneet laskevat muiden jälkeen. Eri lajien välisestä laskujärjestyksestä päättää finaalissa kilpailun jury.
11. Jokainen hyväksytyn suorituksen tehnyt kilpailija saa taitoaan vastaavan suoritusmerkin. Musta pinssi osoittaa, että kilpailija on hävinnyt radalla erittäin hyvälle laskijalle alle 15 %. Punaisen pinssin saa laskija, joka on hävinnyt 16–25 %, ja sininen pinssi merkitsee 26–35 %:n häviötä. Muut hyväksytyn suorituksen tehneet saavat vihreän pinssin.
12. Suomi Slalom -kilpailuissa viiden parhaan joukkoon kussakin lajissa sijoittuneet saavat kutsun Suomi Slalom -finaaliin, mistä heille lähetetään tieto erikseen sähköpostilla. Kilpailukorttiin kannattaa kirjata selkeästi oma sähköpostiosoite.
13. Suomi Slalom varaa oikeuden kaikkeen kuva- ja äänimateriaaliin, mitä Suomi Slalom -tapahtumien yhteydessä tuotetaan.
14. Kilpailunumero palautetaan järjestäjille. Hukatun numeron korvausmaksu on 8,50 euroa.
15. Suomi Slalom -organisaatio pidättää itsellään kaikki oikeudet sääntömuutoksiin ja kilpailuaikatauluihin.
16. Kilpailija osallistuu Suomi Slalom -tapahtumiin omalla vastuullaan.
17. Suomi Slalom -kertoimien käyttö, muuttaminen tai osittainenkin lainaaminen on kielletty ilman Suomi Slalomin erillistä lupaa.
18. Kilpailukortin täyttämällä kilpailija antaa samalla luvan nimellisten tulosten julkistamiseen kilpailun jälkeen.